Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Moldova marchează la 24 august, cu întârziere datorată pandemiei ziua Victoriei în al doilea război mondial – amânarea sărbătorii tradiționale din luna mai a fost anunțată în aprilie de președintele Igor Dodon. Mai este programată ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău.

Din agenda internațională: la Geneva are loc sub egida ONU cea de a treia ședință a Comitetului Constituțional Sirian; mai multe țări reintroduc restricții dure pe fondul prelungirii pandemiei de COVID-19; Ucraina marchează Ziua Independenței; la Viena se întâlnesc miniștrii finanțelor din țărilor germanofone; la Kiev are loc o conferință de presă comună a miniștrilor de externe din Germania și Ucraina; la Atena are loc o ceremonie legată de implicarea Bulgariei în proiectul gazoductului de la Alexandrupolis; în Statele Unite are loc Convenția Națională Republicană, la care Donald Trump va fi nominalizat candidat la alegerile din noiembrie; șeful agenției atomice ONU (IAEA), Rafael Grossi, va vizita Teheranul pentru discuții la nivel înalt despre posibile inspecții la instalațiile nucleare iraniene.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG