Linkuri accesibilitate

Avocat: starea lui Miheil Saakașvili s-a deteriorat dramatic


Imagine generică.
Imagine generică.

Un avocat al fostului lider georgian Miheil Saakașvili, aflat în greva foamei în închisoare, a declarat că starea clientului său s-a deteriorat dramatic și a fost nevoie medicii să recurgă la manevre de resuscitare noaptea trecută asupar lui Saakașvili, aflat în a 25-a zi a protestului său.

Dito Sadzaglișvili a declarat luni că e posibil ca fostul președinte să aibă din nou nevoie de asistență de resurscitare, dată fiind starea sa precară. Acum cinci zile, avocatul a declarat că clientul său a acceptat asistența medicilor, spunând însă că va continua protestul. În 19 octombrie, o echipă de medici care îl vizitase pe Saakașvili a recomandat administrației închisorii unde se află acesta să-l transfere la spital. Miheil Saakașvili a fost arestat pe 1 octombrie la câteva ore după ce a revenit în Georgia după 8 ani de exil autoimpus. Autoritățile susțin că el a fost arestat pentru că a trecut ilegal granița, dar Saakașvili și suporterii săi spun că arestarea a fost motivată politic.

Detenția lui Saakașvili în închisoarea de la Rustavi a adâncit criza politică din Georgia, și zeci de europarlamentari împreună cu actuali sau foști politicieni au cerut eliberarea sa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG