Linkuri accesibilitate

BEI oferă 100 de milioane de euro pentru construcția drumurilor din R. Moldova


Șantierul de construcţie a drumului R34 Hînceşti - Leova – Cahul – Giurgiuleşti, 23 septembrie 2022
Șantierul de construcţie a drumului R34 Hînceşti - Leova – Cahul – Giurgiuleşti, 23 septembrie 2022

Banca Europeană de Investiții (BEI) alocă o finanțare în valoare de 100 de milioane de euro pentru construcția și reabilitarea drumurilor din R. Moldova. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 15 decembrie, de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și reprezentanta BEI, Stella Reniță.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, banii vor fi utilizați pentru lucrările de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță și de supervizare tehnică a lucrărilor.

Astfel, vor fi construite și reparate următoarele trasee: R34 Hânceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești, sectorul III, Cantemir – Cahul; M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire al or. Cimișlia.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunța, la începutul lunii septembrie, despre darea în exploatare a peste 90 de kilometri de drum construit din bani europeni. Este vorba de porțiunile Bălți – Fălești – Sculeni, Porumbrei – Cimișlia, Chișinău – Orhei – Bălți, sectorul 1 al centurii orașului Chișinău, drumul de ocolire Bahmut și porțiunea de drum de la intrarea în Sângerei.

XS
SM
MD
LG