Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Șor și derivatele lui


Guvernul a picat, trăiască Guvernul! Cât de mult și pentru ce s-a reînnoit vechiul cabinet de miniștri? (Ne)prietenul la... complot se cunoaște. „Șor și derivatele lui” în „protesto-complot”. De ce-au plecat, de ce-ar mai fi rămas: demisii pe conveier ale magistraților.  

Șor și derivatele lui
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:03 0:00

Temele noului episod, difuzat pe 17 februarie:

  • Parlamentul a învestit, cu votul majorității PAS, guvernul condus de Dorin Recean. Instalat la mai puțin de o săptămână de la demisia cabinetului Nataliei Gavrilița, noul executiv este doar parțial reînnoit. Ce efect al schimbării ar putea fi urmărit în continuare?
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a înștiințat-o pe Maia Sandu, în baza unor date capturate, despre un plan al Rusiei de a distruge democrația în R. Moldova și de-a prelua controlul prin marionete asupra acestei țări. Maia Sandu: „Încercările Kremlinului de a aduce violența în țara noastră nu vor reuși”.
  • Așa-numita Mișcare pentru Popor, inițiată de partidul ȘOR și în numele căreia vorbește, susține că nu va renunța la protestele anunțate pentru duminică, chiar dacă este văzută de autorități ca parte a complotului atribuit Rusiei de răsturnare a ordinii constituționale.
  • Patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au depus cereri de demisie din funcția de judecători într-o mișcare care amenință să paralizeze activitatea principalului organ de autoadministrare a sistemului judecătoresc. Mai devreme, au depus cereri de demisie mai mulți ai judecători ai Curții Supreme de Justiție și două magistrate de la Curtea de Apel Chișinău. Cum se explică plecările în lanț și ce efect pot crea?

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Într-un moment în care torentul neîntrerupt de știri mai mult ne împiedică decât ne ajută să ne informăm, noul podcast are scopul să ne ghideze către lucrurile importante ale actualității.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă! Așa ne ajutați să mergem mai departe.

XS
SM
MD
LG