Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: raportul MCV al Comisiei Europene reprezintă un serios semnal de alarmă...


Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

...de care guvernul de la București trebuie să ţină cont.

Klaus Iohannis: raportul MCV al Comisiei Europene reprezintă un serios semnal de alarmă de care guvernul de la București trebuie să ţină cont

Preşedintele României Klaus Iohannis consideră că raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei din România (MCV) reprezintă un serios semnal de alarmă de care coaliţia de guvernare trebuie să ţină cont, se spune într-un comunicat al președinției de la Bucrești.

„Dacă acţiunile Guvernului şi Parlamentului României cu privire la procesul de modificare a legilor justiţiei vor continua în aceeaşi direcţie ca şi până acum, România va face paşi înapoi în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei", adaugă comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată anunţă că şeful statului împărtăşeşte opinia Comisiei Europene conform căreia e nevoie de un proces transparent pentru schimbările la pachetul de legi în justiţie.

Reamintim că guvernul PSD/ALDE de la București încearcă de mai mult timp să promoveze un pachet de modificare a legislației din domeniul justiției, despre care criticii coaliției de guvernare din România spun că e menit să atenueze lupta împotriva corupției, să slăbească independența justiției românești și să-i salveze de la pedepse cu închisoarea pe unii politiceni români care sînt în cercetare penală.

Unul dintre aceștia este liderul PSD și președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, pe numele căruia Direcția Națională Anticorupție a deschis miercuri un dosar penal pentru înființarea unui grup infracțional organizat și fraudarea de fonduri europene pe vremea când era președintele consiliului județean Teleorman.

DNA a deschis dosarul penal împotriva lui Dragnea la sesizarea Oficiului European Antifraudă OLAF, care a solicitat recuperarea banilor deturnați, în sumă de 21 de milioane de euro. (LȘ)

XS
SM
MD
LG