Linkuri accesibilitate

Londra impune noi sancțiuni împotriva unor personalități din presa rusă


Guvernul britanic a anunțat noi sancțiuni împotriva unor personalități și organizații media rusești acuzate de răspândirea dezinformării și a propagandei de război.

Printre cei care au primit interdicție de călătorie și le-au fost înghețate activele se află prezentatorul de la postul Rossia TV Serghei Brilev, care a locuit anterior în Marea Britanie, directorul executiv al Gazprom-Media, Aleksandr Jarov, directorul general al televiziunii de stat RT, pe Aleksei Nikolov.

Măsuri punitive au fost impuse, de asemenea, organizațiilor media TV-Novosti, deținută de RT, și Rossia Segodnea, care controlează agenția de știri Sputnik.

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat că sancțiunile îi vor lovi pe „propagandiștii nerușinați care promovează știrile și narațiunile false ale lui Putin”.

Marea Britanie l-a sancționat, de asemenea, pe generalul rus Mihail Mizințev, șeful Centrului de Control al Apărării Naționale din Rusia, despre care ministerul britanic de externe spune că a devenit cunoscut drept „măcelarul din Mariupol” din cauza acțiunilor Rusiei în orașul-port asediat.

Mariupol, un port strategic la Marea Azov cu peste 400.000 de locuitori înainte de război, a fost încercuit și bombardat fără încetare de forțele rusești începând cu 2 martie. Aproximativ 160.000 de persoane au rămas în orașul asediat, în ciuda încercărilor repetate de evacuare a populației civile.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a spus joi, 31 martie, că, „la prima vedere, se pare că există dovezi ale unor crime de război comise în Mariupol”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG