Linkuri accesibilitate

Parlamentul aprobă o comisie de anchetă în cazul judecătorului ucrainean, răpit la Chișinău


Parlamentul a aprobat vineri constituirea unei comisii de anchetă, condusă de deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, care va ancheta circumstanțele răpirii de la Chișinău a judecătorului ucrainean NicolaiCeaus.

Inițiativa constituirii acestei comisii a aparținut Partidului Socialiștilor, iar deputatul democrat Alexandru Jizdan, fost Ministru de Interne a cerut ca directorul SIS, șeful Poliției de Frontieră și ministrul interimar al Interne să fie audiați și de Comisia parlamentară securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Comisia va avea nouă membri și 60 de zile pentru a veni cu un raport.

Cazul Ceaus a fost deja discutat oficial de miniștrii de externe din R. Moldova și Ucraina, șeful diplomației ucrainene asigurând că instituțiile statului său nu au fost implicate.

Pentru moment nu se știe nimic despre soarta judecătorului Ceaus care ceruse în 2017 azil în R. Moldova, cerere respinsă de Chișinău în martie 2021. Ar fi urmat ca Ceaus să fie extrădat în Ucraina, unde este dat în căutare internațională. Mai mulți experți sugerează că judecătorul Ceaus ar fi o piesă valoroasă pentru actuala putere de la Kiev în lupta cu fostul președinte Petro Poroșenko.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG