Linkuri accesibilitate

Șeful guvernului de la Chișinău crede că recentele critici de la București sunt motivate politic


Premierul Ion Chicu în studioiul Europei Libere, 17 ianuarie 2020.
Premierul Ion Chicu în studioiul Europei Libere, 17 ianuarie 2020.

„Noi avem relaţii foarte bune şi cu România, dar nu vrem ca ele să fie afectate de interesele electorale ale unor politicieni”, a declarat premierul Ion Chicu, într-un interviu cu Europa Liberă.

Declarația vine ca replică la criticile recente venite de la București.

Joi, la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditați în România, președintele Klaus Iohannis avertiza că România va continua în relația cu Republica Moldova doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și cele de interconectare strategică.

Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern”, a spus președintele.

Mai multe, aici.

Vineri, la Bălți, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, declara la rândul său că va fi foarte atent cu cine va lucra în Republica Moldova, pentru că vrea să se asigure că finanțările venite de la guvernul României vor fi folosite doar în beneficiul cetățenilor moldoveni.

„Noi am intrat acum într-o altă logică. Vom continua proiectele de cooperare dintre România și Republica Moldova, dar la nivel local”.

Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG