Linkuri accesibilitate

Republicanii vor să declanșeze o anchetă pentru destituirea președintelui Joe Biden


Președintele Joe Biden și președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, Washington, 17 martie 2023
Președintele Joe Biden și președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, Washington, 17 martie 2023

Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy intenționează să declanșeze procedura de inculpare și demitere a președintelui Biden.

În timp ce anunța că va orienta republicanii spre o anchetă vizând destituirea președintelui, McCarthy a sugerat și că va ocoli cel mai mare obstacol în calea acestui plan, obținerea unei majorități a voturilor republicane.

Republicanii vor să declanșeze o anchetă pentru destituirea președintelui Joe Biden
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Făcând un viraj față de promisiunea sa anterioară de a cere un vot pe această temă, McCarthy a declarat că va cere comisiilor „să deschidă o anchetă formală de destituire împotriva lui Joe Biden.” Nu este clar dacă el are susținerea majorității pentru ancheta de destituire.

Mulții membrii republicani, în mare parte de centru sunt sceptici că partidul a descoperit suficiente dovezi pentru a cere destituirea, dat fiind faptul că nu a apărut încă nicio legătură directă între Joe Biden și afacerile internaționale ale fiului său, Hunter Biden.

Deputatul Don Bacon din Nebraska, unul dintre cei 18 membrii republicani, care reprezintă districte câștigate de Joe Biden în 2020, a declarat înainte de anunțul lui McCarthy că nu susține în prezent o anchetă de destituire, dar a prevăzut că folosirea acesteia pentru a obține mai multe puteri de investigație ar putea câștiga sprijin în cadrul grupului parlamentar.

Sarcina mai dificilă a lui McCarthy în această săptămână, în timpul întâlnirilor private de miercuri și joi, va fi să calmeze frustrarea extremei drepte din partid. Acolo McCarthy se confruntă cu cea mai mare mânie și cea mai mare amenințare potențială pentru funcția sa de președinte al Camerei, oricare membru republican putând forța un vot de demitere a lui MacCarthy.

Anunțul de marți privind ancheta de destituire s-ar putea să nu fie suficient pentru a calma pe cei care doresc ca președintele Camerei să adopte o poziție mult mai dură în privința reducerilor de cheltuieli înainte de termenul limită de 30 septembrie, la care dacă nu se ajunge la o înțelegere, finanțarea guvernului ar putea fi blocată.

XS
SM
MD
LG