O a treia rundă de discuții între Moscova și Kiev s-a încheiat, negociatorii ucraineni remarcând mici evoluții pozitive în privința stabilirii coridoarelor umanitare pentru civilii care fug din calea invaziei militare rusești din Ucraina.
Crearea de coridoare umanitare pentru a le permite civililor să se evacueze din mai multe orașe bombardate intens de forțele rusești a fost un punct de dispută între cele două părți - încercările anterioare de a stabili pasaje sigure au eșuat, lăsând mii de oameni blocați în interiorul orașelor bombardate de artileria rusească.
Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoleak a declarat că discuțiile au produs „mici mișcări pozitive legate de continuarea logisticii coridoarelor umanitare”. El a spus că vor fi făcute unele schimbări pentru a oferi ajutor oamenilor „care suferă de pe urma agresiunii Federației Ruse”. Deși nu a existat niciun rezultat care să îmbunătățească situația în general, el a subliniat că discuțiile vor continua.
Vladimir Medinski, șeful delegației ruse, a declarat de asemenea că discuțiile vor continua, adăugând însă că „este prea devreme pentru a vorbi despre ceva pozitiv”. Medinski a mai spus că părțile au continuat și discuțiile despre „aspectele politice”, dar așteptările părții ruse nu au fost îndeplinite. „Sperăm că data viitoare vom putea face un pas semnificativ înainte”, a declarat oficialul de la Moscova.
Rusia anunțase la 7 martie o încetare limitată a focului și stabilirea unor coridoare sigure pentru a permite civililor să fugă din unele orașe ucrainene asediate. Dar rutele de evacuare au dus spre Rusia și aliatul său Belarus, atrăgând critici acerbe din partea Ucrainei și altor țări, inclusiv a președintelui francez Emmanuel Macron.
Organizația Națiunilor Unite estimează că peste 1,7 milioane de ucraineni, majoritatea femei, copii și bătrâni, au fugit din cauza invaziei militare lansate de Rusia pe 24 februarie. Mai mult de 1 milion dintre acești refugiați au trecut în Polonia vecină.