Victoria Maiei Sandu, prima femeie președinte în istoria R. Moldova, sugerează o cooperare mai strânsă cu partenerii occidentali.
Alegerile prezidențiale câștigate de lidera PAS Maia Sandu au demonstrat, în premieră, poate, în R. Moldova, că sprijinul mediatic şi informațional nu garantează neapărat victoria.
Curtea Constituțională de la Chișinău urmează să se pronunțe în chestiunea prerogativelor pe care le mai are un președinte în exercițiu.
Igor Dodon trebuie să transfere pașnic puterea către noul președinte ales, Maia Sandu și să lase în pace instituțiile statului.
Programul electoral special al Europei Libere, moderat de Valentina Ursu. De luni până vineri, de la ora 13.00, radio Europa Liberă prezintă interviuri cu candidații în alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, discuții cu analiști și formatori de opinie, vocea străzii și cea a diasporei.
Relansarea relațiilor cu România și Ucraina, vecini „neglijați” de Igor Dodon în mandatul său, este una din ambițiile declarare ale noii președinte alese, Maia Sandu.
Minutul (post-)electoral, semnat de Vasile Botnaru.
La turul de balotaj al prezidențialelor, votul diasporei a reprezentat circa 16% din total, făcând din acest electorat un factor de schimbare, de care trebuie să țină cont politicienii de la Chișinău,
La secțiile pentru locuitorii din regiunea transnistreană, circa 14% sau peste 4.000 de voturi a acumulat candidata opoziției Maia Sandu, mai mult decât în autonomia găgăuză, raionul Taraclia, de la sud, sau raionul Ocnița din extremitatea nordică a țării.
Observatorii locali şi internaționali continuă să-şi prezinte concluziile preliminarea despre scrutinul prezidențial câştigat duminică de lidera PAS, Maia Sandu.
Stabilit la Bruxelles de mai bine de 11 ani, Oleg Chiriță este șeful Departamentului Inițiative Globale în cadrul Centrului Internațional pentru Elaborarea de Politici în domeniul migrației (ICMPD), o organizație internațională interguvernamentală.
Încarcă mai mult
Un episod nou în fiecare vineri
Săptămânal, în zi de joi
Un episod nou în fiecare luni
Odată la două săptămâni, marțea
De patru ori pe săptămână: luni, marți, miercuri și joi