Linkuri accesibilitate

Anenii Noi: „Numai promit, dar după ce sunt aleşi nu fac nimic, se justifică că nu au resurse” (VIDEO)


Pe cine votăm și de ce? VOX la Anenii Noi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:50 0:00

Pe vine votăm și de ce? VOX la Anenii Noi

De vorbă cu alegători din Anenii Noi.

De vorbă cu alegătorii din Anenii Noi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:15 0:00
Link direct


La Anenii Noi se duelează candidații din partea Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat, asta după ce ani la rând Anenii Noi a fost condus de un primar comunist, care, de altfel, în primul tur s-a clasat pe ultimul loc, a obținut doar 5% din voturile alegătorilor din Anenii Noi.

Am stat de vorbă cu mai mulți președinți de secții de votare de aici din oraș, care mi-au spus că în prima parte a zilei alegătorii activi sunt vârstnicii și această constatare a fost confirmată și de datele Comisiei Electorale Centrale. Până la ora 12.30 aici, la Anenii Noi, au votat 2.000 de alegători, majoritatea sunt alegători cu vârsta de peste 56 de ani, tinerii – și când spun tineri, mă refer la alegătorii cu vârsta între 18 și 40 de ani – constituie doar 20 la sută dintre alegători.


Iarăși președinții secțiilor de votare cu care am stat de vorbă spun că tinerii sunt mai activi în partea a doua a zilei. Ce mi-au spus oamenii în privința așteptărilor de la viitorul primar – drumuri, infrastructură –, asta își doresc oamenii; locuri de muncă, în special pentru tineri, pentru că majoritatea sunt plecați din oraș și nici faptul că Chișinăul este aproape, la 40 km distanță, nu-i salvează.


Puțini își găsesc de lucru la capitală, preferând să plece în afara țării; activități pentru tinerele familii, spun că își doresc alegătorii; elementar, locuri de joacă pentru copii sau parcuri amenajate.


Oamenii se arată nemulțumiți de slaba colaborare dintre administrația publică locală și cei de la centru, din capitală. Ei zic că nu este normal ca finanțarea orașelor în republică să se facă în funcție de partidul politic care este la guvernare la Anenii Noi sau la Chișinău. Deci, oamenii sunt nemulțumiți de faptul că finanțele, banii se împart în localități în funcție de criteriile politice.”

Reportaj de la Anenii Noi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:12 0:00
Link direct


Europa Liberă: Diana, dacă urmare a turului întâi, cei din Anenii Noi nu s-au făcut cu un primar, cel puțin Consiliul local a fost desemnat. Cum s-au aranjat lucrurile?

Diana Răileanu: „După turul întâi, nicio formațiune politică nu deține majoritatea în consiliul local din Anenii Noi. Totuși pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor, urmat la mică distanță de Partidul Democrat, următoarele locuri sunt ocupate de consilierii din Blocul ACUM și cei ai Partidului „Șor”. Deci este clar că aceștia sunt cei patru jucători activi, care urmează să creeze o majoritate în viitorul consiliul local și cam la fel arată lucrurile și în cadrul în Consiliului raional din Anenii Noi.”

Monumentul lui Lenin la Anenii Noi

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG