Linkuri accesibilitate

Céu, „APKÁ!”: un amestec de emoție și gratitudine


Detaliu de pe coperta albumului APKÁ!, Céu, 2020.
Detaliu de pe coperta albumului APKÁ!, Céu, 2020.
Céu, „APKÁ!”: un amestec de emoție și gratitudine
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:13 0:00

„APKÁ!” este al cincilea și cel mai nou,â album lansat de cântăreața și compozitoarea braziliană Céu, una din vocile importante ale scenei muzicale moderne din țara sa, pentru că au impus inovația, experimentul și muzica electronică în perimetrul sonor tradițional al Braziliei.

Ceea ce vrea să spună samba, jazz, soul, r&b, electro-pop, dub, funk şi reggae, așa cum suneau ele pe primele patru albume ale lui Céu, sau samba și techno minimalist, cum sună muzica de pe al cincilea ei disc.


Aflăm din prezentarea de pe Bandcamp că numele albumului îi aparține lui Antonino, al doilea copil al Céu, în vîrstă de un an: „APKÁ!” e un cuvânt inventat pe care Antonino îl strigă de fiecare dată când îi place ceva, o jucărie, un joc, o mâncare, și exprimă un amestec de emoție și gratitudine.

Cronicarul muzical de la Bandcamp crede că - în felul lui - albumul „APKÁ! e exact asta, muzical vorbind: un amestec de emoție și gratitudine.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG