Linkuri accesibilitate

Tiger Lillies, Covid-19 Vol II


Grafică de Eugene Cavill.
Grafică de Eugene Cavill.

Ironia necruțătoare la adresa situațiilor ridicole și grotești în care se pun oamenii pe ei înșiși uneori, atunci când cred că le știu pe toate, neștiind de fapt nimic.

Tiger Lillies, Covid-19 Vol II
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:48 0:00

Martin Jacques, solistul vocal al trupei Tiger Lilies, spune că din cauza pandemiei cu boala Covid-19 a trebui să se oprească din ce a făcut timp de 30 de ani - să cânte pe scenă, un lucru care l-a ținut în viață material vorbind, i-a ocupat tot timpul, și l-a păstrat zdravăn la cap în toți acești ani.

Covid-19 a oprit toate astea, și timp de trei luni s-a simțit ca un peștior de aur într-un bol de sticlă, iar singurul mod de a rămâne relativ întreg la minte a fost să cânte despre nebunia acestei stări de fapt.

Martin Jacques a spus aceste cuvinte la lansarea în 10 aprilie 2020 a albumului „Covid-19”. Album a fost înregistrat de la distanță, cum ar veni, de Martin Jacques izolat în studio-ul lui de la Berlin, împreună cu colegul său de trupă Adrian Stout, izolat în studio-ul lui de la Atena.

Două luni mai tîrziu, în 4 iunie 2020, Tiger Lillies au lansat „Covid-19 Vol II” , un nou set de cântece despre costurile umane, teama, anxietatea și confuzia pe care le-a adus pandemia.

Lumea celor de la Tiger Lillies e întunecată, ieșită din comun și diversă, cu momente de tristețe adîncă, umor negru crud și imensă frumusețe - se spune în descrierea trupei pe contul ei de la Badcamp.com.

Adăug la asta ironia necruțătoare la adresa situațiilor ridicole și grotești în care se pun oamenii pe ei înșiși uneori, atunci când cred că le știu pe toate, neștiind de fapt nimic.

Noi ascultăm acum „Just A Flu””, cu precizarea că în versiunea pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de „Don't Swallow Bleach” și „Communist” de pe albumul „Covid-19 Vol II”, Tiger Lillies, 4 iunie 2020.

O altă precizare e aceea că punctele de vedere exprimate în aceste cântece sînt exclusiv ale autorilor lor, și nu coincid neapărat cu poziția postului nostru de radio.

Ascultați Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG