Linkuri accesibilitate

Raashan Ahmad


Detaliu de pe coperta albumului The Sun, Raashan Ahmad, 2019
Detaliu de pe coperta albumului The Sun, Raashan Ahmad, 2019

Un intepret angajat, liric, curios să-și cunoască rădăcinile culturale, care cântă un hip hop ce nu sună a hip hop, ci mai degrabă a jazz de avangardă, și, în mod cu  totul paradoxal, a baladă.

Raashan Ahmad
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:08:51 0:00


Raashan Ahmad e un DJ, MC și artist hip hop american care face o muzică la întretăierea genurilor soul, hip hop și jazz și are o considerabilă carieră concertistică internațională.

„Un artist hip hop cu inimă mare și minte ascuțită, un rapper care ne dă de gîndit”, scrie Alison Hird într-un articol-interviu publicat pe pagina englezească a rubricii „The World And All Its Voices” de la Radio France Internationale.

Cel mai recent album al său, „The Sun” , adaugă Hird, e o explorare a bucuriei și durerii, a speranței și a disperării: pierderea mamei sale și nașterea fiului său.

Piesa „The Day The Sun Came”, cu Keren Ann, spune această poveste.

„Am căutat întotdeauna echilibrul... Nu voi putea niciodată să-mi scot din cap cît de frumoase pot fi lucrurile în exact același timp când sînt oribile”, spune Ahmad în interviul pentru RFI.

„Știi cum e să fii negru?”, întreabă actorul și militantul american pentru drepturi civile Dick Gregory în melodia „No”, care deschide albumul „The Sun”.

„Cîntecul e inspirat de uciderea de către poliție a negrilor americani din Statele Unite, vorbesc despre cum am fost trași pe dreapta cu tatăl meu cînd aveam șapte ani, și asta a fost prima mea experiență cu poliția”, explică Raashan Ahmad.

Un intepret angajat, liric, și curios să-și cunoască rădăcinile culturale, care cântă un hip hop ce nu sună a hip hop, ci mai degrabă a jazz de avangardă, și, în mod cu totul paradoxal, a baladă.

Noi ascultăm acum „The Day The Sun Came”, cu precizarea că în varianta pentru internet acestui articol ea va fi urmată de piesa „No”.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG