Linkuri accesibilitate

Ishmael Ensemble


„Bristol Sound posedă un fel de beznă înălțătoare, și o melancolie veselă.”

Ishmael Ensemble
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:10:13 0:00

Jazz-ul contemporan din Marea Britanie nu încetează să surprindă - în mai 2019, multi-instrumentistul, producătorul și liderul de grup Pete Cunningham, care conduce trupa Ishmael Ensemble, a lansat un album pe care publicația britanică „The Guardian” l-a declarat albumul contemporan al lunii.

„State of Flow” este exact ceea ce sugerează numele: o stare de curgere între diverse lumi muzicale, jazz, trip-hop muzică ambientală, ritmuri, muzică electronică cețoasă, și...versuri japoneze.

Muzica de pe acest disc e puternic influențată de faimosul Bristol Sound, numele dat producătorilor și trupelor din Bristol care cântau în underground drum’n’bass, dar mai ales trip-hop (vă mai amintiți de Roni Size și Massive Attack?) pe la sfîrșitul anilor 1980, începutul și mijlocul anilor 1990.

Muzicologul Peter Webb de la Universitatea Cambridge spune despre Bristol Sound că posedă un fel de beznă înălțătoare, și o melancolie veselă, și e posibil să-i dați dreptate când veți asculta muzica de după această prezentare

Pete Cunnigham e el însuși din Bristol, și nu puțini sînt aceia care spun că moștenirea muzicală a acestui oraș e pe mâini bune.

Noi ascultăm acum „Yellow House”, cu Yama Warashi la voce. În varianta pentru internet a acestui articol, ea va fi urmată de „The River”, cu Yazz Ahmed la trompetă.

Căutați deci Dicționarul de sunete la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG