Linkuri accesibilitate

Ozric Tentacles


Coperta albumului The Hidden Step, Ozric Tentacles, 2000.
Coperta albumului The Hidden Step, Ozric Tentacles, 2000.
Ozric Tentacles
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:09:45 0:00

Ozric Tentacles e o trupă britanică de rock instrumental a cărei muzică incorporează elemente din foarte diversa familie de stiluri ale rock-ului contemporan: rock psihedelic, rock progresiv, rock spațial, jazz-rock, dar și din afara acestui gen: muzică electronică, muzică dub, și, cum nu se putea și fără asta, world music.

Format la Somerset în 1983, grupul a lansat peste 30 de albume, vînzînd peste un milion de discuri în întreaga lume, în ciuda faptului că nu a semnat niciodată un contract cu vreo casă de discuri importantă.

Acest element din biografia trupei, anume că nu a fost promovată de marea industrie muzicală, și că în ciuda acestui fapt a avut un considerabil succes comercial, îi face pe unii să spună că Ozric Tentacles e una din legendele muzicii de underground din Regatul Unit, care a contribuit între alte și la revigorarea scenei festivalurilor muzicale din Marea Britanie: Ozric Tentacles sînt în special asociați cu vestitul Glastonbury Festival.

Singurul membru constant al grupului e ghitaristul Ed Wynne, co-fondator al trupei împreună cu basistul Roly Wynne, fratele său.

Cronicarul muzical de la All Music ne spune că Ozric Tantacle e de fapt o trupă din alte timpuri care a servit drept punte între așa-numitul cosmic rock din anii 1970 și cultura (organică, spune cronicarul citat) a marilor festivaluri ce au redevenit la modă în Marea Britanie în anii de dinainte de sfîrșitul secolului 20, și s-au transformat în așa-numitele rave parties ale amatorilor de house și techno, în fața cărora OzricTentacles au cântat în timpul anilor 1990 fără nici un fel de probleme, și cu mare succes.

Noi ascultăm acum „Tight Spin” de pe albumul „The Hidden Step”, din 2000, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi o înregistrare video în concert cu Ozric Tentacles.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG