Linkuri accesibilitate

Elza Soares


Detaliu de pe coperta albumului Deus É Mulher, Elza Soares, 2018.
Detaliu de pe coperta albumului Deus É Mulher, Elza Soares, 2018.

În 1999, BBC Radio a decretat că este cântăreața braziliană de samba a mileniului.

Elza Soares
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:36 0:00

Cântăreața braziliană de samba Elza Soares are 80 de ani: s-a născut în 1939 într-o favelă de la Rio De Janeiro dintr-un tată muncitor la fabrică și ghitarist, și o mamă spălătoreasă.

Unul din unul cronicarii muzical de la publicația Pitchfork spune că puțini sînt octogenarii așa de proaspeți cum e ea.

Există chiar și mai puțini octogenari, continuă omul de la Pitchfork, care încearcă să-și reinventeze atît de radical sunetul.

Elza Soares cântă samba în Brazilia din 1960, și a avut o biografie „accidentată”, presărată cu triumfuri și tragedii, și o impresionantă carieră muzicală de peste 60 de ani în care a lansat probabil tot atîtea albume.

În 1999, BBC Radio a decretat că Elza Soares este cântăreața braziliană de samba a mileniului.

În 2016, Soares face trupă cu la crème de la crème a muzicienilor de avangardă de la São Paulo pentru un album de samba experimentală (adică ceva între punk, jazz, soul, funk, hip hop și muzică electronică) intitulat „A mulher do fim do mundo” (Femeia de la sfîrșitul lumii) în care e vorba de problemele Braziliei secolului 21: rasism, violență domestică, dependență de droguri și sex.

Doi ani mai tîrziu, în mai 2018 Elza Soares a lansat o continuare a albumului din 2016, LP-ul numit „Deus É Mulher” (Dumnezeu de femeie), de pe care noi ascultăm acum piesa „Clareza”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG