Linkuri accesibilitate

Leifur James


Detaliu de pe coperta albumui A Louder Silence, Leifur James, cotombrie 2018

Un moment de grație sonoră structurat în jurul dihotomiei pe care o presupune găsirea oazelor de liniște într-o lume plină de zgmote.

Leifur James
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:55 0:00

Leifur James este un producător de muzică electronică și multi-instrumentist de la Londra, care a lansat anul acesta un album cu un titlu oximoronic, „A Louder Silence” (o liniște mai zgomotoasă).

Albumul, salutat entuziast de critica muzicală londoneză, pare a fi un moment de grație sonoră structurat în jurul dihotomiei pe care o presupune găsirea oazelor de liniște într-o lume plină de zgmote.

Încurajat de mama sa, care are studii de pian clasic, Laifur James a învățat să cânte la violoncel, și așa a ajuns să dezvolte o înțelegere profundă a ritmului și a melodiei, lucru care se poate auzi în compozițiie sale de muzică electronică.

Doar că ce face James în „A Louder Silence” e ceva mai mult decît muzică electronică: elemente de jazz, de muzică clasică, blues și soul sînt folosite pentru a construi un fel de spațiu organical contrariilor, ale cărui momente de intensitate sînt juxtapuse cu o „nemișcare” sonoră foarte aproape de tăcere.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG