Linkuri accesibilitate

An Ill Considered Christmas


Detaliu de pe coperta albumului An Ill Considered Christmas, Ill Considered, decembrie 2018
Detaliu de pe coperta albumului An Ill Considered Christmas, Ill Considered, decembrie 2018

12 faimoase colinzi din spațiul occidental au dobândit o viață nouă care le face parcă să fie mai savuroase

An Ill Considerred Christmas
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:30 0:00

Una din „neplăcerile” sărbătorilor de iarnă, dacă se poate vorbi și de neplăceri în acest caz, este repetiția pînă la sațietate, an de an, a acelorași colinde de Crăciun, în aceleași și aceleași variante.

Iată de ce albumul „An Ill Considerred Christmas”, lansat de trupa londoneză de jazz Ill Considered în la începutul lunii decembrie 2018, e nu numai bine venit, dar și o mult așteptată gură de aer proaspăt în peisajul poluat de kitsch al sărbătorilor.

Deși prezentarea de pe Bandcamp.com exagerează, în opinia mea, când spune că acest album este „întunecat, melancolic, agresiv, furios și retras”, cele 12 faimoase colinzi din spațiul occidental pe care le reinterpretează Ill Considere au dobândit o viață nouă care le face parcă să fie mai savuroase, după ce au fost scuturate de praful repetițiilor fără de sfîrșit de pînă acum.

Să acultăm deci faimoasa „Stille Nacht” în interpretarea lui Idris Rahman, saxofon, clarinet, Leon Brichard, bas electric și Emre Ramazanoglu, tobe, percuție, drone.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG