Linkuri accesibilitate

Koushik


Cântece care seamănă cu operele unor miniaturiști din Evul Mediu prin simplitate, coerență și claritate a imaginii sonore.

Koushik
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00

Când era copil a studiat muzică clasică indiană. Are un masterat în biostatistici și unul în etnomuzicologie la Universitatea din Vermont.

Koushik Ghosh este un producător și cîntăreț canadian de origine bengaleză, din Dundas, Ontario, despre ale cărui lucrări cronicarii muzicali spun că au reminiscențe din pop-ul psihedelic al anilor 1960, atinse de soul, jazz, funk și folk, toate astea țintuite laolaltă în niște cântece foarte scurte care seamănă cu operele unor miniaturiști din Evul Mediu prin simplitate, coerență și claritate a imaginii sonore.

Koushik construiește structuri alcătuite din mai multe straturi de sunete: o linie de bas la început, diverse acorduri și ritmuri de tobe apoi, pe urmă propria sa partitură vocală, despre ale cărei cuvinte unul din cronicari spune că nu au neapărat menirea să fie înțelese, ci sînt mai degrabă doar un alt sunet adăugat ca un contrast cu rapiditatea - și adeseori aparenta confuzie - a instrumentației; toate astea fiind îndepărtate după aceea pe rînd, ca să fie reconstruite după aceea într-un alt tempo.

Cred că se poate auzi asta foarte bine în „Battle Rhymes For Battle Times”, de pe albumul „Be With”, care adună laololată single-uri și EP-uri lansate de Koushik între 2001-2005.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG