Linkuri accesibilitate

Band of Susans


Detaliju de pe coperta albumului, Here Comes Success, Band of Susans, 1995.
Detaliju de pe coperta albumului, Here Comes Success, Band of Susans, 1995.

„Un grup rock fără clișee rock - fiecare instrument avea partea lui, și puse laolaltă - ca niște blocuri de construcții - creau structuri dense și hipnotice”.

Band of Susans
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:17:35 0:00


Band of Susans a fost o trupă americană de rock alternativ înființată la New York în 1986 și activă pînă în 1996. Fomula componistică inițială a constat din Robert Poss (ghitară/voce), Susan Stenger (bas/voce), Ron Spitzer (tobe), Susan Lyall (ghitară), Susan Tallman (ghitară) și Alva Rogers.

Numele vine de la cele trei Susan de la ghitări, iar trupa a apărut pe scena așa numitului noise rock de la New York.

Din cauza sunetului dens și compact al ghitărilor, grupul a fost considerat un omolog american al trupelor ce cântau în Marea Britanie ceva ce cronicarii muzicali numesc shoegazing rock, formulare care vine de la obiceiul instrumentiștilor de a privi în jos total absenți și parcă în transă, în timpul concertelor.

Au lansat cinci albume, și trei EP-uri (extended plays) dintre care unul „The Peel Sessions” din 1992 dovedește că au fost invitați de faimosul disc jockey britanic John Peel să înregistreze în direct la emisiunea sa de la BBC Radio 1.

Band of Susans a fost „un grup rock fără clișee rock - fiecare instrument avea partea lui, și puse laolaltă - ca niște blocuri de construcții - creau structuri dense și hipnotice”, scrie Peter Buckley în „The Rough Guide to Rock”.

Noi ascultăm acum „Hell Bent”, de pe „Here Comes Success”, din 1995, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de „Pardon My French”, de pe același album.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la Europa Liberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG