Linkuri accesibilitate

The Big Push


Coperta single-ului It's Alright single cover de Paulo Henrique Madeira
Coperta single-ului It's Alright single cover de Paulo Henrique Madeira

Un sunet analog direct, fără pedale la ghitări sau alte adaosuri și efecte sonore, face din trupa asta ceva cu totul special, într-o lume muzicală parcă prea electronică deja. 

The Big Push
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:09 0:00


Ren Gee (27 de ani), Gorran Kendall (23 de ani) și Romain Axisa (25 de ani) sînt trei băieți care s-au apucat într-o vară să cânte pe străzile orașului Brighton din Marea Britanie, iar singura lor intenție a fost la început ca să se distreze.

Distracția s-a transformat însă curând în ceva serios, după ce reprezentațiile lor improvizate au avut un asemenea succes încît s-au văzut nevoiți să devină o trupă. Asta s-a întîmplat când au fost întrebați de mai multe ori de către spectatorii de pe stradă care e numele grupului lor, și așa au ajuns la titulatura The Big Push.

Au devenit apoi una din senzațiile scenei muzicale din Brighton, cu sute de trecători oprindu-se să le asculte concertele stradale, în care de cele mai multe ori cântau cover-uri ale unor piese celebre.

Faima a fost apoi una internațională, după ce înregistrările video ale acelor cover-uri au devenit virale, cu sute de mii de vizualizări pe diverse reele de socializare.

Un sunet analog direct, fără pedale la ghitări sau alte adaosuri și efecte sonore, face din trupa asta ceva cu totul special într-o lume muzicală parcă prea electronică deja.

Noi ascultăm acum „It's Alright”, single-ul de debut The Big Push, lansat în martie 2019, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi cîteva secvențe video înregistrate de The Big Push pe străzile din Brighton, între care una e o senzațională reinterpretare a piesei „My Generation” a grupului Who, o reinterpretare care multora, mă număr și eu printre ei, li se pare că depășește cu mult originalul.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.


  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG