Linkuri accesibilitate

Jesse Winchester


Jesse Winchester, New Orleans Jazz Festival, Fais Do Do Stage, sâmbătă 7 mai 2011.

O lungă carieră de solist folk, dar și de compozitor ale cărui piese au fost cântate de faimoși interpeți americani, între care îi amintim aici pe Elvis Costello, Joan Baez și Emmylou Harris.

Jesse Winchister
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:10 0:00

Jesse Winchister (mai 1944 - aprilie 2014) a fost un cântăreț și compozitor american, ai cărui primi ani de carieră au fost umbriți de războiul din Vietnam, căruia i s-a opus, și din cauza căruia a emigrat în Canada în 1967, pentru că a refuzat să se înroleze în armata americană.

S-a născut și a crescut în sudul Statelor Unite, a învățat să cânte la ghitară în timpul liceului, și a cântat o vreme în Germania, unde și-a făcut studiile.

După ce a ajuns la Quebec în 1967, s-a alăturat unui grup local, Les Astronautes, după care a cântat la Montreal Folk Workshop și în mai multe cafenele din estul Canadei, unde muzica folk era redescoperită de generația hippy.

Primul său album, omonim, a apărut la casa de discuri Ampex din Canada, și a fost lansat cu ajutorul lui Robbie Robbertson de la The Band.

În 1977 a revenit în Statele Unite, s-a stabilit la Memphis, Tennessee, și a început o lungă carieră de solist folk, dar și de compozitor ale cărui piese au fost cântate de faimoși interpeți americani, între care îi amintim aici pe Elvis Costello, Joan Baez și Emmylou Harris.

A lansat în total 15 albume și opt discuri single.

Noi ascultăm acum piesa „Step by Step” de pe albumul „Let The Rough Side Drag”, din 1976.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG