Linkuri accesibilitate

Brian Reitzell


Detaliu de pe coperta albumului American Gods Original Series Soundtrack, Brian Reitzell, 2017

Jazz, punk, blues, clasic simfonic, clasic contemporan, ambiental, ba chiar și synth pop din anii 1980, toate astea pot fi auzite în coloana sonoră „American Gods”, într-o înșiruire perfect coerentă, pe care după ce ai auzit-o îți vine să o asculți imediat din nou.

Brian Reitzell
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:14:28 0:00

Brian Reitzell e un muzician, compozitor, aranjor și producător de discuri american, cunoscut îndeosebi datorită multelor sale coloane sonore pentru filme și producții de televiziune.

A lucrat mult cu regizoarea Sofa Coppola („The Virgin Suicides”, „Lost in Translation” și „Marie Antoinette”).

A fost bateristul trupei punk Red Kross din Los Angeles, și a colaborat masiv cu duo-ul de muzică electronic francez Air, cântînd la tobe pe albumele „The Virgin Suicides” și „10.000 Hz Legend”.

Reitzell i-a și acompaniat pe Air în turneul lor „Moon Safari” din 1998, și în turnele lor din 2000 și 2001.

În 2003, a fost nominalizat la un premiu BAFTA (Brittish Academy of Film and Television Arts) pentru coloana sonoră a filmului „The Virgin Suicides” al Sofiei Coppola.

În 2017 a compus coloana sonoră pentru serialul „American Gods”, excelenta ecranizare a nemapoimenitului roman al lui Neil Gaiman; vi le recomand cu foarte multă căldură pe amândouă, nu cred că am văzut vreodată o ecranizare care să însemne exact ce este cartea.

Jazz, punk, blues, clasic simfonic, clasic contemporan, ambiental, ba chiar și synth pop din anii 1980, toate astea pot fi auzite în coloana sonoră „American Gods”, într-o înșiruire perfect coerentă, pe care după ce ai auzit-o îți vine să o asculți imediat din nou.

Noi ascultăm acum piesa „Salim Waits”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată în ordine de „Salim and Jinn” și de „Media Bowie”.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG