Linkuri accesibilitate

Yussef Kamaal


Coperta albumului Black Focus, Yussef Kamaal, 2016

Forma unui mod uneori aproape autodidact  specific britanic de a cânta jazz.

Yussef Kamaal
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:09:44 0:00

Un cronicar muzical de la Bandcamp ne spune că granițele dintre triburile muzicale ale Londrei au fost todeauna poroase, iar pentru duo-ul Youssef Kamaal, sunetul capitalei britanice - cu zumzăitul său de jungle, grime sau broken beat - a dat forma unui mod uneori aproape autodidact specific britanic de a cânta jazz.

Bateristul Youssef Dayes și pianistul Kamaal Williams (cunoscut și drept Henry Wu) sînt doi muzicieni din sud-estul Londrei, care s-au cunoscut pe vremea când adolescenți fiind dădeau separat primele lor concerte în crîșmele din Peckham și Camberwell, pe la începutul anilor 2000.

Apoi s-au întîlnit la o sesiune live pentru un material solo al lui Williams la Boiler Room, și din asta s-a născut proiectul Youssef Kamaal, adică un album, „Black Focus”, în 2016, și o serie de concerte unde nimic mai mult decît o progresie de acorduri nu era planificat înainte de urcarea pe scenă.

Asta se aude cumva și pe album, care pare mai mult înregistrarea într-o singură priză a unui jam-session, a unei curgeri muzicale spontane, decît un album înregistrat în mai multe sesiuni de studio, cu cîteva repetiții înainte ca tehnicianul să apese butonul de înregistrare.

Între timp, Youssef Dayes și Kamaal Williams au luat-o fiecare pe calea lui, lăsînd în urmă sunete rare de care ne vom aduce mereu aminte. Noi ascultăm acum piesa „Remembrance”.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG