Linkuri accesibilitate

Guillermo Scott Herren


Detaliu de pe coperta albumului Apropa't, Savath y Savalas, 2004.

Un fel de folk electronic melancolic și meditativ.

Guillermo Scott Herren
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:40 0:00

Mi-a luat ceva vreme ca să-mi dau seama că două din albumele colecției mele muzicale pe care le-am ascultat de foarte multe ori sînt opera aceluiași om: „Apropa’t”, cu Savath y Savalas și „The Only She Chapters”, cu Prefuse 73.

E vorba de Guillermo Scott Herren, care are o grămadă de pseudonime artistice (Prefuse 73, Delarosa & Asora, Ahmad Szabo, Piano Overlord) și care face parte din grupurile Savath y Savalas, Sons of the Morning, Fudge, Risil și Diamond Watch Wrists.

S-a născut la Miami, Florida, și a crescut la Atlanta, Georgia, unde și-a început cariera, mai întîi ca DJ într-un club de noapte minuscul, apoi ca producător pentru interpreți rap și hip-hop.

S-a mutat apoi pentru studii la New York, și aici a început să compună muzică electronică, în acele sunete, cumva vag abstracte și reci, cunoscute sub numele de glitch, în terminologia techno-ului minimal.

„Apropa’t”, lansat de Guillermo Scott Herren în 2004 împreună cu cântăreața catalană Eva Puyuelo Muns sub numele de Savath & Savalas, are însă o căldură anume, dată probabil de versurile cântate în spaniolă și catalană, și de faptul că albumul a fost compus și înregistrat la Barcelona, unde Heron a trăit mai mulți ani.

Un fel de folk electronic melancolic și meditativ.

Noi ascultăm piesa „Colores sin nombres” (culori fără nume), cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol e va fi urmată de „The Only Hand to Hold” de pe „The Only She Chapters”, lansat de Guillermo Scott Herren în 2011. sub numele de Prefuse 73.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG