Linkuri accesibilitate

Paul Weller


Detaliu de pe coperta albumului Wild Wood, Paul Weller, 1993.
Paul Weller
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:55 0:00John William 'Paul' Weller este un cântăreț și compozitor englez vestit la sfîrșitul deceniului șapte, începutul deceniului opt din secolul 20 datorită trupei de punk rock și new wave The Jam.

După destrămarea lui The Jam, Weller a înființat The Style Council, cu care a cântat blue eyed soul music, adică muzică soul similară cu aceea promovată de vestita casă de disuri americană Motwon în anii 1960 dincolo de Ocean, interpretată ă însă de muzicieni albi.

În timpul unei cariere solo de 30 de ani, Weller a lansat 14 albume, și a devenit una din marile personalități muzicale ale Marii Britanii, dar a cărei faimă a nu a depășit prea mult granițele Regatului Unit.

Weller este și figura centrală a așa-numitului mod revival din anii 1970 și 1980 - a fost chiar poreclit The Modfather. Mod revival, adică punk rock și new wave combinate cu elemente ale unei culturi alternative englezești de la sfîrșitul anilor 1950, numită mod (prescurtare de la modern, dar cel din sintagma modern jazz).

„Daily Telegraph” scrie despre Weller că „în afară de David Bowie, e greu de găsit un alt artist solo britanic care să fi avut o carieră atît de variată, de îndelungată și de inovativă”.

În 2007, BBC spunea despre Paul Weller că e „unul din cei mai respectați compozitori și interpreți din ultimii 30 de ani”.

A primit nenumărate premii în țara sa, între care patru și Brit Awards, cel din 2008 pentru contribuția sa extraordinară la muzică.

Noi ascultăm acum „Wild Wood” de pe albumul cu același nume din 1993.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG