Linkuri accesibilitate

Ill Considered 8 (VIDEO)


Detaliu de pe coperta albumului Ill Considered 8, august 2019.
Detaliu de pe coperta albumului Ill Considered 8, august 2019.

Free jazz în varianta sa heavy.

Ill Considered 8
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:53 0:00


Ill Considered este o trupă de jazz de la Londra despre care mai vorbit de la acest microfon la rubrica Dicționar de sunete rare.

Au debutat cu două albume în concert, primul la Camden Town (în august 2018), al doilea la Nantes (în octombrie același an).


Au urmat nu mai puțin de alte 8 albume, iar această prolificitate într-un timp atît de scurt (exact un an - ultimul, „Ill Considered 8”, a fost lansat în august 2019), i-ar putea îndemna pe unii să creadă că sunetul viguros și aproape abraziv al debutului lor ar fi putut să se „dilueze” cumva, prin repetiție.

Nici vorbă însă de așa ceva, pentru că formula adoptată (o improvizație continuă a unor teme stabilite sumar înainte) e de fapt un lung șir de „conversații”, total diferite una de alta, pe care le poartă între ei Idris Rahman, saxofon, Leon Brichard, bas electric, Emre Ramazanoglu, tobe și Satin Singh, percuție.


Ar mai fi de spus că e vorba de free jazz în varianta sa heavy, ceea ce nu-i puțin lucru, dacă ne gândim că cele două proiecte paralele ale lui Idris Rahman, Soothsayers și Wildlife, ating două segmente întrucîtva mai soft (și mai tradiționale) ale unora din muzicile care se cântă la Londra: reggae și afrobeat.

Noi ascultăm acum piesa „Liquid Science” de pe albumul „Ill Considered 8”

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG