Linkuri accesibilitate

Kikagaku Moyo/幾何学模様 - Masana Temples


Detaliu de pe coperta albumului Masana Temples, Kikagaku Moyo/幾何学模様, 2018
Kikagaku Moyo/幾何学模様 - Masana Temples
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:17:08 0:00


Primul comentariu ce poate fi citit pe Youtube la albumul „Masana Temples” lansat în 2018 de trupa Kikagaku Moyo din Japonia îi aparține cuiva care semnează Goulash Music și sună cam așa: „This album smoked all our weed”.

E al patrulea album de studio al unui grup de „exploratori psihedelici”, cum îi numește cronicarul muzical de la Bandcamp.

Același cronicar ne mai spune că albumul de care vorbim e rezultatul experiențelor trăite de acești muzicieni în timpul turneelor pe care le-au făcut în toată lumea: panorama sonoră în continuă mișcare a muzicii de pe disc reflectă o serie constantă de metamorfoze spirituale - limbi, culturi, clime și vibrații schimbîndu-se cu fiecare oraș nou vizitat.

Kikagaku Moyo a luat ființă în 2012 la Tokyo și la început a cântat numai pe străzile capitalei nipone sub forma unui colectiv muzical cu componență variablă, devenit mai apoi un grup de multi-instrumentiști foarte apropiați spiritual unul de altul.

Am mai aflat de Bandcamp că Kikagaku Moyo numesc muzica pe care o cântă psihedelică pentru că ea cuprinde un foarte larg spectru de influențe: muzică indiană clasică, Krautrock, folk tradițional și rock-ul anilor 1970.

Tot acolo ni s-a spus că cel mai important lucru legat de această muzică e că este despre libertatea minții și a trupului, și despre construirea de punți între supranatural și prezent.

Aș adăuga la toate astea că acest album poate cu siguranță fuma iarba multora.

Noi ascultăm acum „Fluffy Kosmisch”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată în ordine de piesele „Majupose” și „Dripping Sun”.

Tot acolo veți găsi o secvență video înregistrată în concert.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG