Linkuri accesibilitate

Islandman


Detaliu de pe coperta albumului Kaybola, Islandman, 2020

O combinație muzicală ce dă uneori în jazz, și în improvizații ce amintesc de muzica pe care se spune că o ascultau tinerii occidentali din anii 1960 în pelerinajele lor pe așa-numitul drum hippie, The Hippie Trail.

Islandman
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:09:18 0:00


Islandman este un trio de la Istanbul care cântă un amestec de sunete moderne și tradiționale, un fel de rock occidental amestecat cu folclor turcesc.

I se mai spune acestei muzici rock anatolian, despre care am mai vorbit la Dicționarul de sunete rare, când am prezentat grupul Ayyuka.

Spre deosebire însă de Ayyuka, care cântă un rock abraziv, un fel de punk ...psihedelic, Islandman cântă ceva mai aproape de world music, pentru că folosesc elemente tradiționale din mai multe culturi: Turcia, Japonia, Bulgaria, Asia centrală, Tuva (o mică republică a Federației ruse din sudul Siberiei, populată de triburi nomade), și Africa.

Toate într-o combinație muzicală ce dă uneori în jazz, și în improvizații ce amintesc de muzica pe care se spune că o ascultau tinerii occidentali din anii 1960 în pelerinajele lor pe așa-numitul drum hippie, The Hippie Trail, ce pornea din Turcia și ajungea în sudul Indiei, trecând prin Siria, Iran, Pakistan, Afganistan și Nepal.

Noi ascultăm acum „Hold Your Breath”, de pe al doilea album Islandman, „Kaybola”, din 2020, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de „Agit”, de pe „Rest in Space,” , albumul lor de debut din 2017.

Tot acolo veți găsi o secvență video în concert la edița 2018 a Festivalului de jazz de la Montreux, unde Islandman au obținut un premiu la categoria Montreux Jazz Talent Awards.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG