Linkuri accesibilitate

Outcaste Records


Detaliu de pe coperta albumului Untouchable Outcaste Beats Vol 1, 1997
Detaliu de pe coperta albumului Untouchable Outcaste Beats Vol 1, 1997
Outcaste Records
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:10:48 0:00


Una din cele mai importante case de discuri world music ale lumii, Outcaste Records, a fost înființată în 1995 la Londra de producătorii Shabs Jobanputra și Paul Franklyn.

Obiectivul declarat al lui celor doi a fost să promoveze o muzică pentru - și făcută de - tinerii britanici de origine asiatică.


E vorba de un subgen al muzicii electronice britanice a deceniului nouă din secolul 20 numit Asian Underground, în care tradiția muzicală asiatică se combină cu aproape tot ce se putea auzi pe la sfîrșitul anilor 1990 în cluburile de dans din Marea Britanie: techno, drum'n'bass, jungle, breakbeat și multe alte sunete electronice, unele din ele acum defuncte, sau transformate în altceva.

Talvin Singh, Nitin Sawhney, Badmarsh, Shri, Ananda Shankar, TJ Rehmi sînt cîțiva din zecile de muzicieni de succes promovați la această de discuri londoneză.

Noi ascultăm acum „Meditation”, cu Shri, și „Stay Right Here”, cu „Better Daze”, de pe albumul „Untouchable Outcaste Beats, Vol. 1”, lansat de Outcaste Records în 1997.

Ascultați Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG