Linkuri accesibilitate

Les Rita Mitsouko


Catherine Ringer & Fred Chichin.
Catherine Ringer & Fred Chichin.

Cântecele lor au o caracteristică ciudată: exact în momentul când ți se pare că sînt foarte proaste, îți dai seama că sînt foarte bune.

Les Rita Mitsouko
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:06:40 0:00


Les Rita Mitsouko a fost un duo francez de pop rock alcătuit din cântăreața Catherine Ringer și multi-instrumentistul Fred Chichin.

Titulatura grupului e o combinație între prenumele unei prietene din copilărie a Catherinei Ringer și denumirea unui fel de mâncare de la un restaurant japonez pe care l-au vizitat după ce s-au cunoscut.

Au adăugat articolul hotărît „les”, după ce lumea a început să creadă că Rita Mitsouko e numele cântăreței.

S-au întîlnit la sfîrșitul anului 1979. Fred Chichin tocmai ieșise de la închisoare, Catherine Ringer tocmai jucase în mai multe filme porno, și amândoi frecventau cercurile teatrale avangardiste de la Paris.

Se spune că au devenit de nedespărțit imediat ce s-au văzut, iar uniunea dintre acești boemi ciudați a durat 28 de ani, timp în care au făcut mai mulți copii, au dat nenumărate concerte, au lansat șapte albune de studio și trei live, plus nenumpărate discuri single.

Fred Chichin a încetat din viață în 2007, iar Catherine Ringer și-a continuat cariera singură.

Cântecele lor au o caracteristică ciudată: exact în momentul când ți se pare că sînt foarte proaste, îți dai seama că sînt foarte bune.

Noi ascultăm acum „Andy” , de pe albumul „No comprendo”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol veți găsi mai multe versiuni video ale unor cântece Les Rita Mitsouko create de mai mulți regizori faimoși ai industriei de entertainment franceze a momentului, dintre care îl amintesc aici pe Jean-Baptiste Mondino.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG