Linkuri accesibilitate

Binkbeats


Frank Wienk aka Binkbeats performing Drones In My Bones (Youtube screenshot)
Frank Wienk aka Binkbeats performing Drones In My Bones (Youtube screenshot)

Deosebirea majoră între Binkbeats și alți producători de muzică electronică e că el folosește instrumente muzicale reale pentru a crea mostre sonore, pe care apoi le combină în straturi audio coerente. 

Binkbeats
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:12:22 0:00


Binkbeats este numele de scenă al producătorului, multi-instrumentistului și compozitorului danez Frank Wienk, despre aflăm de pe pagina lui de internet că are un „desăvîrșitul talent de a transforma sunete organice în muzică electronică sintetizată.”

A fost interesat o vreme de rock alternativ și heavy metal, apoi a studiat tobele și percuția la Conservatorul regal din Haga, între semestre „plonjînd” în hip hop și producerea de beat-uri.

A devenit faimos în toată lumea cu o serie video numită „Beats Unraveled” - piese cântate live și înregistrate pe loc în care Wienk folosește o foarte diversă gamă de instrumente acustice și electronice pentru a crea compoziții în timp real, ce combină perfect genurile IDM (intelligent dance music), jazz, hip-hop, clasic, ambient pop, minimalism și techno.

Ar mai fi de spus că deosebirea majoră între Binkbeats și alți producători de muzică electronică e că el folosește instrumente muzicale reale pentru a crea mostre sonore, pe care apoi le combină în straturi audio coerente.

Noi ascultăm acum „Little Nerves”, în care Frank Wienk e acompaniat la claviaturi de unul din colaboratorii săi permanenți, Niesl Broos, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de „Drones In My Bones”, o piesă înregistrată într-o pivniță și în care Wienk folosește între altele un instrument de percuție indonezian din bambus și bîzăitul unui conector jack expus.

Tot acolo veți găsi și versiunile video ale acestor două piese.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG