Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: NATO susține integrarea R. Moldova în UE și își va mări sprijinul politic și practic


Mircea Geoană l-a invitat pe Nicu Popescu la summit-ul NATO de la Vilnius, în iulie curent. 
Mircea Geoană l-a invitat pe Nicu Popescu la summit-ul NATO de la Vilnius, în iulie curent. 

Țările-membre NATO susțin integrarea europeană a R. Moldova, iar blocul militar își va mări sprijinul politic și practic pentru R. Moldova, a anunțat marți, 6 iunie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul unui briefing cu ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.

„Viitorul Republicii Moldova este în familia democrațiilor europene”, a spus Mircea Geoană, precizând că blocul își va mări asistența pentru R. Moldova care, potrivit lui, continuă să fie sub riscul destabilizării din partea Federației Ruse.

Nicu Popescu a mulțumit aliaților NATO pentru susținerea R. Moldova în parcursul ei european și pentru ajutorul oferit R. Moldova până acum în lupta sa cu amenințările hibride.

Mircea Geoană l-a invitat pe Nicu Popescu la summit-ul NATO de la Vilnius, în iulie curent.

Tot pe 6 iunie, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul summit-ului NATO în format București 9 (B9), de la Bratislava, că România „trebuie să întărească sprijinul pentru partenerii vulnerabili ai NATO, mai ales pentru R. Moldova”.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Victoria Ucrainei în acest război este obiectivul nostru principal. În același timp, sprijinul României pentru aderarea Ucrainei la Alianță, așa cum era prevăzut la summit-ul NATO de la București, din 2008, este de neclintit. Trebuie, totodată, să întărim sprijinul pentru partenerii vulnerabili ai NATO, mai ales pentru Republica Moldova, pentru consolidarea capabilităților sale de apărare și reziliență”, a declarat Iohannis.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG