Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: „Voluntarii” sunt bineveniți să lupte în războiul din Ucraina


Președintele rus Vladimir Putin a declarat pe 11 martie că străinilor trebuie să li se permită să se alăture războiului împotriva forțelor ucrainene și a aprobat să le fie predate lansatoarele de rachete occidentale capturate separatiștilor din estul Ucrainei susținuți de Moscova.

Vorbind la o reuniune a Consiliului rus de securitate, Putin a spus că sprijină ideea de a permite persoanelor străine să se alăture forțelor susținute de Rusia în Ucraina, după ce ministrul Apărării Serghei Șoigu a declarat că aproximativ 16 000 de „voluntari” din Orientul Mijlociu sunt gata să vină la luptă. în războiul de partea rusă.

„Dacă vezi că există oameni care doresc în mod voluntar (să ajute separatiștii din estul Ucrainei), atunci trebuie să mergi în întâmpinarea lor și să-i ajuți să ajungă în zonele de luptă”, a spus Putin în timpul întâlnirii televizate. Putin a fost, de asemenea, de acord cu propunerea lui Shoigu de a oferi sisteme antitanc capturate, fabricate în SUA, precum Javelin și Stinger, luptătorilor din zonele din estul Ucrainei aflate sub control separatist.

XS
SM
MD
LG