Dezbatarea din Germania privind testarea voluntară sau obligatorie
Mai devreme de un an este greu de așteptat un vaccin împotriva COVID-19. Faza de cercetare și testare durează, dar apoi mai vin alte obstacole precum distribuția la miliarde de oameni.
Autoritățile medicale spun că rata de contagiozitate a continuat să crească săptămâna aceasta în R. Moldova.
Ironia necruțătoare la adresa situațiilor ridicole și grotești în care se pun oamenii pe ei înșiși uneori, atunci când cred că le știu pe toate, neștiind de fapt nimic.
Noi studii arată că măsurile dure de carantină impuse de unele țări au salvat milioane de vieți în martie și aprilie.
Prim-ministrul Ion Chicu a afirmat luni că R. Moldova s-ar confrunta de facto cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus, care s-ar datora în mare parte măsurilor de relaxare a activităților economice.
În timp ce țările europene relaxează gradual restricțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, un studiu recent sugerează că aceste restricții au prevenit aproximativ 3,1 milioane de decese în 11 țări ale Europei occidentale, relatează AFP.
De multe ori rata de contagiune este însoțită de o cifră care ne spune cât de periculos este virusul.
În multe țări, lupta pentru a controla noul coronavirus apelează și la aplicații de mobil care urmăresc mișcarea persoanelor. Unele astfel de tehnologii creează frica de o lume orwelliană. Ar trebui să avem încredere în guverne pentru folosirea datelor personale prelevate de aceste noi aplicații?
Încarcă mai mult