Alte 2.593 de cadre medicale care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă vor primi indemnizația de 16.000 de lei. În acest sens, din fondul de intervenție al guvernului vor fi alocați 41,7 de milioane de lei.
Un grup de medici de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a brevetat o metodă de tratament pentru pacienții cu forme medii de Covid-19.
Pe 20 octombrie, parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări la legea privind sănătatea reproducerii, pentru a reglementa o serie de proceduri, cum ar fi donarea spermei, înghețarea ovulelor, importul și exportul celulelor reproductive.
Peste 60% din spitalele publice din R. Moldova, 39 la număr, folosesc drept sursă de încălzire gazul natural. Alte 23 sau 36% sunt conectate la agentul termic centralizat și doar două (3%) se încălzesc cu cărbune, potrivit datelor oferite Europei Libere de Ministerul Sănătății.
Spitalul Raional Ungheni are nevoie de 47 de doctori de diferite specialități. În lipsa lor, directorul instituției a apelat la medici rezidenți. Șase dintre ei învață la Iași, iar unul - la Chișinău și fac naveta în weekend-uri la Ungheni, pentru a face gărzi.
Anual, peste o tonă de medicamente expirate și peste 500.000 de ambalaje sunt distruse de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, singura instituție autorizată să facă acest lucru. Aici ajunge însă o cantitate infimă din deșeurile medicamentoase, colectată în câteva farmacii din țară.
Anual, 500-600 de copii din Moldova se nasc cu malformații congenitale cardiace, maladii care, de cele mai multe ori, necesită intervenții chirurgicale de urgență. Doar jumătate dintre ei sunt operați la Spitalul Clinic Republican.
În ultimii 3 ani, la Spitalul Raional Florești au venit doar doi tineri specialiști, un pediatru și un ginecolog. Tatiana Turea spune că autoritățile i-au promis un apartament, dar nu și-au îndeplinit promisiunea. După stagiu, se va întoarce acasă, iar colega ei va părăsi țara.
Încarcă mai mult