Două aparate de radiologie, care au fost cumpărate pentru instituțiile penitenciare, riscă să rămână neutilizate. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care mii de deținuți nu au putut efectua controlul radiologic din cauza că, singurul aparat mobil al instituției este defectat.
Medicii din penitenciare se confruntă cu salarii derizorii, muncă în exces, ardere profesională și condiții de muncă riscante.
Din anul 2014, domeniul sănătății mintale a trecut printr-o amplă reformă. Timp în care s-au deschis 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală, care oferă tratament multidisciplinar pacienților cu diverse forme ale tulburărilor de sănătate mintală.
În ciuda creșterii prețurilor, un meniu zilnic în unul din cele mai mari spitale de stat, ca Spitalul Clinic Republican, ajunge la numai 43 de lei.
Un raport al Curții de Conturi arată că, în 2013, statul a aruncat în vânt aproape 7 milioane de lei pentru procurarea a două dispozitive medicale, care nu au fost utilizate nici până în prezent și urmează să fie lichidate.
Medicii de la Spitalul Clinic Republican din Bălți au înlăturat o tumoare ovariană de 25 de kilograme de la o femeie în vârstă de 54 de ani, din cauza căreia pacienta avea și alte probleme de sănătate.
Unica secție în care ajung femeile din toată țara care au născut înainte de termen nu a fost reparată capital de la înființare, de acum 40 de ani, și duce lipsă de echipamente.
Peste 300 de femei din raioanele Cahul, Drochia și Ungheni au participat în acest an la întrunirile organizate în cadrul campaniei „Fă testul citologic. Păstrează sănătatea” care s-a desfășurat pe parcursul a șase luni.
Alte 2.593 de cadre medicale care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă vor primi indemnizația de 16.000 de lei. În acest sens, din fondul de intervenție al guvernului vor fi alocați 41,7 de milioane de lei.
Încarcă mai mult