Linkuri accesibilitate

Tony Blair: Irakul trebuie să se supună în totalitate cererilor ONU de dezarmare


Irakul trebuie să se supună în totalitate cererilor de dezarmare venite din partea Naţiunilor Unite, a spus premierul britanic Tony Blair. Vorbind în faţa parlamentului de la Londra, Tony Blair a declarat că planul franco-german de continuare a inspecţiilor ONU în Irak este nerealist.

În opinia premierul britanic, experţii Naţiunilor Unite nu sînt o echipă de detectivi şi e prea puţin probabil ca ei să găsească armament interzis în Irak fără cooperarea activă a autorităţilor irakiene.

Tony Blair: “Irakul este o ţară cu un teritoriu comparabil cu acela Franţei sau al Spaniei. Ideea că inspectorii ar putea detecta arme şi documentaţie legată de aceste arme fără ajutorul auorităţilor irakiene este absurdă”.

Tony Blair a mai spus că e pregătit să acorde preşedintelui irakian Saddam Husein încă o şansă, o ultimă şansă de a se dezarma pe cale paşnică, dar că orice acţiune care e mai puţin decît respectarea deplină, necondiţionată şi imediată de către Irak a cererilor Naţiunilor Unite nu va rezolva criza.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG