Linkuri accesibilitate

Sumarul publicației Kişiniovski Obozrevateli


Prezentat de Irina Astahova, redactor-şef al săptămânalului





Parlamentul a suferit din nou pierderi săptămîna asta. Marţi, deputatul PLDM, preşedintele comisiei pentru elucidarea evenimentelor din aprilie, Vitalie Nagacevschi şi-a depus mandatul de parlamentar. Nu e un precedent în istoria parlamentarismului moldovenesc, dar pentru actualul parlament e o noutate.
L-am găsit cu greu pe domnul Nagacevschi, care însă nu ne-a explicat motivaţia deciziei sale. Se pare că întrebarea noastră l-a cam deranjat.

În culoarele parlamentului se vorbeşte că decizia lui Nagacevschi a fost determinată de mai mulţi factori. Relaţiile lui cu preşedintele partidului Vladimir Filat, s-ar fi înrăutăţit. Apoi, Nagacevschi n-a mai vrut să fie ţapul ispăşitor care trebuia să ofere concluziile dorite despre 7 aprilie. O altă explicaţie e aceea că veniturile deputatului Nagacevschi sînt mult mai mici decît veniturile avocatului solicitat Nagacevschi.

Revenim la un subiect preferat şi anume relaţia dintre pacient şi medic. Oricum ai aborda tema, constaţi că în Moldova lipseşte baza legală care să dea rezultate. Cum să procedezi în cazul în care ai de-a face cu neglijenţa şi incorectitudinea medicului? Vasile Florea, profesor la Academia MAI, e demult preocupat de controlul calităţii serviciilor medicale. Despre această problemă el vorbeşte în ziarul KO.
XS
SM
MD
LG