Linkuri accesibilitate

OMS a cerut guvernelor lumii să acorde mai multă atenție îmbolnăvirilor cu Covid-19


Laboratorul de genetică moleculară de la Institutul național de boli infecțioase, unde se fac testele pentru găsirea virusului SARS-CoV-2, virus ce poate declansa boala Covid-19, București, 4 martie 2020

Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor lumii să acorde mai multă atenție îmbolnăvirilor cu Covid-19, pe măsură ce epidemia se răspîndește din ce în ce mai rapid în Europa și America de nord.

Olanda și Vaticanul au raportat vineri primele îmbolnăviri, iar în lume numărul infectărilor confirmate se apropie de 100.000. Decesele cauzate de virusul SARS-CoV-2, care a apărut în China și s-a răspîndit mai mult de 85 de țări, au depășit cifra de 3.300.

În timp ce guvernele lumii încearcă să țină sub control epidemia, aceasta afectează deja economia globală. Bursele europene au continuat să scadă în 6 martie, urmînd pierderilor de pe piețele asiatice.

Banca asiatică de dezvoltare a anunțat vineri că pierderile economice globale datorate epidemiei ar putea ajunge la 347 de miliarde de dolari, dintre care două treimi vor fi înregisrate în China.

XS
SM
MD
LG