Linkuri accesibilitate

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut intensificarea eforturilor pentru păstrarea păcii


La Conferința anuală de securitate de la München, 19 februarie 2022.
La Conferința anuală de securitate de la München, 19 februarie 2022.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut intensificarea eforturilor pentru păstrarea păcii, în contextul temerilor legate de o invazie iminentă a Rusiei în Ucraina. Zelenski a făcut cunoscut că autoritățile de la Kiev se pronunță pentru o reuniune de urgență a așa-numitului Grupul de Contact Trilateral (GTC), înființat pentru găsirea unei soluții diplomatice la începutul conflictului armat dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși acum șapte ani în estul Ucrainei. Liderii occidentali susțin că Rusia, care a desfășurat zeci de mii de militari în apropiere de Ucraina și în Belarus , intenționeasă să lanseze un atac pe scară largă împotriva Ucrainei. neagă că a avea asemenea planuri.

„Ne pronunțăm pentru intensificarea procesului de pace. Sprijinin convenirea imediată a GTC și introducerea imediată a unui regim al tăcerii”, a scris Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter. Acest mesaj vine după ce a doua sa conversație în două zile cu președintele Franței Emmanuel Macron, care azi a stat de vorbă la telefon și cu președintele rus Vladimir Putin.

Grupul de Contact Trilateral e alcătuit din Ucraina, Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

XS
SM
MD
LG