Linkuri accesibilitate

Socialiștii nu-l vor mai susține pe Ceban și vor avea propriul candidat pentru primărie. Dodon: „Aș putea fi eu”  


Dodon a candidat la Primăria Chișinău în 2011
Dodon a candidat la Primăria Chișinău în 2011

Partidul Socialiștilor a anunțat că va avea propriul candidat la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, din toamnă.

Într-un briefing ținut în fața Primăriei, liderul PSRM, Igor Dodon, și consilierii municipali socialiști l-au criticat pe actualul primar, Ion Ceban, pentru problemele din oraș.

Mai mult, ei au spus că toate reușitele primarului, de la început de mandat, se datorează PSRM, de care Ceban s-a disociat, creându-și propriul partid – Mișcarea Alternativă Națională.

Dodon a spus că Ceban a fost votat ca primar socialist și, timp de 2 ani, a implementat programul PSRM, iar „guvernului socialist și președintelui socialist” ar fi alocat peste 700 de milioane de lei pentru reparația drumurilor, grădinițelor și școlilor din Chișinău.

El nu a precizat cine va fi candidatul PSRM: „Poate fi oricare pe care îl vedeți aici: și eu, și domnul Batrîncea, și alt candidat din echipa noastră”.

Dodon a candidat la Primăria Chișinău în 2011. În 2015, PSRM a înaintat-o pe fosta șefă de guvern, Zinaida Greceanâi, iar în 2019 – pe Ion Ceban.

„În toate cele patru scrutine anterioare în municipiul Chișinău, socialiști au ieșit în turul doi. În alegerile din această toamnă, bătălia de bază se va da între Partidul Socialiștilor și partidul de guvernare al Maiei Sandu. Alți candidați nu au șanse să treacă în turul doi”, a spus Dodon.

XS
SM
MD
LG