Linkuri accesibilitate

Bogdan Aurescu: Soluționarea conflictelor prelungite este o prioritate a politicii Bucureștiului


Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat că problema soluționării conflictelor prelungite este o prioritate a politicii Bucureștiului. Aurescu a participat, vineri, la cea de-a 131-a reuniune a Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei (CoE) informează Agerpres, citind un comunicat al diplomației Bucureștiului.

Ministrul Bogdan Aurescu a spus în discursul său că Romania este angajată activ în eficientizarea multilateralismului și întărirea rezilienței strategice pe baza valorilor democratice, precum și a dreptului internațional.

De asemenea, el a subliniat necesitatea constituirii, pentru un viitor durabil, a unui spațiu juridic european comun, bazat pe principiile statului de drept. Potrivit sursei citate, Aurescu a exprimat și susținerea pentru eforturile menite să descurajeze orice tip de propagandă în favoarea ideologiilor extremiste și a mesajelor instigatoare la ură.

„În ceea ce privește conflictele prelungite, ministrul Bogdan Aurescu a accentuat că soluționarea acestora reprezintă o prioritate pentru România. Astfel, a subliniat necesitatea reluării dialogului politic în vederea identificării unor soluții pașnice bazate pe principiile dreptului internațional și respectarea suveranității și integrității teritoriale ale statelor vizate”, arată MAE.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG