Linkuri accesibilitate

Comisia juridică din parlament va examina moțiunea de cenzură împotriva guvernului Maia Sandu


Premierul Maia Sandu ]n parlament, când a asumat responsabilitatea guvernului, 8 noiembrie 2019

În Parlament, este așteptată astăzi ședința comisiei juridice, numiri și imunități care trebuie să se pronunțe asupra moțiunii de cenzură împotriva guvernului Maiei Sandu depusă de socialiști. Ei sunt nemulțumiți de rolul cheie asumat de aliata lor la guvernare în selectarea procurorului general.

Comisia juridică a Parlamentului care va recomanda Biroului Permanent să convoace probabil pe 12 sau 13 noiembrie ședința plenară pentru a supune votului moțiunea, are loc pe fundalul unor sugestii la dialog din ambele părți. PSRM a cerut vineri demisia cabinetului format în iunie împreună cu blocul ACUM, la câteva zile după ce guvernul a anulat concursul de selectare a candidaturilor pentru funcția de procuror general și a angajat răspunderea pentru o lege care-i conferă prim-ministrei dreptul să facă preselecția.

Maia Sandu spune că numai așa poate fi sigură că justiția va fi curățată și nu-și va găsi un nou stăpân în Partidul Socialiștilor. PSRM o acuză că ar vrea să controleze ea procuratura și spune că guvernul condus de ea ar fi încălcat acordul de coaliție și ar fi înșelat așteptările partenerilor străini.

XS
SM
MD
LG