Linkuri accesibilitate

Merkel: guvernul de la Berlin „va sprijini în continuare cursul reformelor pro-europene ale R.Moldova”


Cancelarul german Angela Merkel a dat asigurări președintei Maia Sandu că guvernul de la Berlin „va sprijini în continuare cursul reformelor pro-europene ale R. Moldova”. Potrivit unui comunicat de presă al cancelariei federale, Merkel a făcut remarca în timpul unei videoconferințe avută miercuri cu Maia Sandu, care se află în vizita la Berlin.

Potrivit unei postări pe Facebook a Maiei Sandu, printre subiectele discutate cu Angela Merkel s-au numărat ajutorul german pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în R. Moldova, ca și dorința Chișinăului ca certificatele de vaccinare anti-COVID-19 moldovene să fie recunoscute în Germania și în Uniunea Europeană.

Președinta moldoveană i-a mai spus cancelarului german despre situația din Moldova înaintea alegerilor parlamentare de la 11 iulie și despre „provocările” cu care s-a confruntat în ultima vreme.

Mai devreme, miercuri, Maia Sandu a fost primită personal de omologul ei german, Frank-Walter Steinmeier, cu care a discutat de asemenea despre chestiuni regionale, internaționale și despre provocările interne cu care se confruntă R. Moldova înaintea alegerilor parlamentare anticipate. Maia Sandu i-a spus lui Steinmeier că are încredere că cetățenii moldoveni din Germania vor putea vota la 11 iulie în siguranță, în pofida pandemiei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG