Linkuri accesibilitate

Investitorul american Michael Calvey, reținut în Rusia, a fost găsit vinovat de „delapidări”


Investitorul american Michael Calvey, 5 august, 2021

Un tribunal din Moscova l-a găsit pe investitorul american Michael Calvey și pe alți șase co-inculpați vinovați de delapidare într-un caz urmărit îndeaproape de comunitatea internațională de afaceri.

Verdictul ar fi trebuit să fie anunțat pe 2 august, dar președinta instanței, Ana Sokova, l-a amânat la 5 august, fără a oferi niciun motiv pentru amânare. Calvey, fondatorul grupului de capital privat Baring Vostok, axat pe Rusia, a fost reținut împreună cu alți directori la începutul anului 2019 sub acuzațiile pe care el și ceilalți directori le neagă.

Cazul a fost judecat pe 2 februarie, la aproape doi ani de la arestarea lor. Toți cei șapte au fost declarați vinovați de instanță pentru delapidare pe scară largă. Condamnarea urmează să apară în procedură, pe măsură ce judecătoarea Sokova citește verdictul.

În mărturia sa finală, Calvey a spus pe 19 iulie că el și co-inculpații săi au acționat „exclusiv în condițiile legii”. El a spus că este de părere că acest caz are ca scop să se exercite presiuni pe el și pe asociații săi din grupul de capital privat Baring Vostok, ca parte a unei dispute comerciale privind controlul băncii Vostocinîi din Rusia, și să fie trimis un anume semnat comunității internaționale a investitorilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG