Linkuri accesibilitate

Promo-Lex: numărul real de îmbolnăviri COVID-19 printre deținuții din R. Moldova ar putea fi mult mai mare decât la începutul pandemiei


Imagine generică.

Juriștii pentru drepturile omului din organizația Promo-Lex spun că numărul real de îmbolnăviri de COVID-19 printre deținuții din R. Moldova ar putea fi mult mai mare decât cel de 280 de la începutul pandemiei, vehiculat oficial.

Juristul Promo-Lex Vadim Vieru, citat de IPN, spune că numărul mic de cazuri raportate se bazează pe numărul redus de teste efectuate în penitenciare. Mai mult, potrivit juristului, Asociația Promo-Lex atestă o situație precară la capitolul dotare a penitenciarelor cu echipamente medicale și medicamente.

De partea cealaltă, Irina Barbăroș, șefa direcției medicale a Administrației Naționale a Penitenciarelor spune că pandemia este gestionată eficient în sistemul penitenciar, întrucât numărul persoanelor infectate este relativ mic. „Cazuri de deces nu au fost înregistrate, forme grave am avut 3 cazuri”, a insistat Barbăroș într-o emisiune la TVR.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG