Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata rubricii de astăzi este Elena Cioina.

„Autoritățile au anunțat astăzi încă 109 cazuri de COVID19 confirmate. Numărul de îmbolnăviri ajunge astfel la 8.360. e adevărat că au fost procesate doar puțin peste 600 de teste, prin urmare scăderea numărului de bolnavi nu ar treubi să ne bucure. Din păcate, astăzi au mai murit din cazua infecției în că 10 oameni, astfel că numărul deceselor se ridică până în acest moment la 305. Autoritățile ne îndeamnă în continuare să ținem cont de măsurile antiepidemice, și în mod special să păstrăm distanța socială, să ne spălăm cât mai des pe mâini și în caz de febră, tuse să ne adresăm medicului de familie. Responsabilii de la Minsiterul Sănătății explică menținerea numărului mare de infectări anume prin nerespectarea acestor condiții.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:43 0:00
Link direct



Tot pe Sănătate INFO citiți în exclusivitate un reportaj din spitalul de boli infecțioase pentru copii. Jurnalista Violeta Colesnic povestește cu lux de amănunte ce înseamnă lupta medicilor pentru fiecare micuț care ajunge în această instituție medicală.

În rubrica Banii tăi în Sănătate aflați câte milioane de lei gestionează BB-Dializă contractată de către CNAM. Partea proastă este că, desi pacienții susțin că sunt mulțumiți de servciile medicale prestate de această companie private, instituția este total lipsită de transparență. De la fondare nu are publicat niciun contract încheiat cu CNAM, deși este obligată să facă acest lucru prin Legea privind asigurarea obligatorie de asistență medicală.

Mai găsiți pe sănătate info un interviu despre avortul medicamentos prin telemedicină, asigurat și în Republica Moldova, precum și o serie de recomandări pentru industria turismului, construcțiilor, restaurantelor și pentru saloanele de frizerie și coafură după criza COVID-19.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG